du vet vad du måste göra

Ny vecka, alltid nya tag. Du vet alltid vad du måste ändra på för att leva det liv du vill leva och må som du vill må, måndagar är vår chans som kommer om och om igen till att faktiskt göra de där förändringarna. Även om vi även kämpar med det faktumet att vi vill ju inte börja om varje måndag. Men det är okej att göra det – det ska ni veta. Ett av mina favoritcitat är perfekt för måndagar:

”Det är aldrig försent att börja om och visa världen vem du egentligen är.”

Den här veckan ska jag tänka extra mycket på vad jag stoppar i mig och vad jag lägger min tid på. Jag måste lägga mer tid på musiken, dvs följa min planering som jag har i kalendern. Redan nu ligger jag faktiskt efter i tidsschemat på grund av saker som måste göras som inte står med i min planering – så som att duscha, söka jobb och göra veckans matsedel. Men jag blir inte stressad över att jag ligger efter i tidsplaneringen, det är okej. Jag kommer ändå sitta med sångövningarna och min egna låt som jag har planerat. Lite förskjutning av planeringen dör ingen av, däremot tappar jag träningen om det inte blir av över huvud taget.

Så, jag började den här måndagen med Yoga och 20 minuters meditation. Jag har saknat Yogan väldigt mycket. Det är en sådan viktig del för mitt egna välmående men jag har halkat efter med den på grund av lathet egentligen. Jag har varit lite krasslig och ”skyllt” på det. Men det är dags att skärpa till mig nu. Yoga minst fyra dagar i veckan ska tillbaka, meditationen varje dag ska tillbaka. Min lågkolhydratdiet som jag mår så himla bra på ska hållas. Jag har ett gammalt sockerberoende som fortfarande spökar och jag har varit inne i den dåliga fasen igen en tid nu, vilket har fått mig att må sämre såklart.

Så, jag vet vad jag måste göra och nu är det dags att få igång rutinerna på riktigt.

* Träna Yoga minst 15 minuter måndag – fredag denna vecka
* Meditera minst 20min varje dag
* Hålla mig borta från allt socker, dvs även frukt
* Öva sång 2h/dag
* Jobba med mina låtar minst 2h/dag

Det här sakerna hjälper mig till att leva det liv som jag vill leva. Det är så enkelt egentligen, men utmaningen ligger faktiskt i att påminna sig själv om just det – hur vill jag leva? Hur vill jag må?
När du vet hur du vill leva, ta reda på vad du behöver jag göra för att må så och leva det livet, och börja jobba med de sakerna.

Ha en härlig måndag nu, det ska bli 18 grader här i Stockholm enligt SMHI:s app. Det kan man kalla bra start på veckan!

15 minuter av det här räcker för att komma igång. ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *