vikten för mig att ha delmål

Jag har ett stort livsmål som ger mig den där magiska känslan i hela kroppen.  Målet som får mig att glömma alla motgångar och bara fortsätta kämpa så fort jag tänker på det. Men det är ett mål som har mycket jobb, slit och tårar framför sig – det vet jag – så längs vägen har jag lagt upp ett antal delmål. Några små delmål och andra lite större delmål. Mål som inte ligger så långt bort i tiden och som för mig är realistiska men ändå utmanande och alla delmål tar mig ett steg närmare det stora målet.

Ett delmål som jag skrev ned juni 2016 var att jag våren 2017 skulle släppa en egenskriven låt. Det målet bockades av redan i februari med ”What If I Told You”. Jag hanterar alla mål på samma sätt: genom att bryta ned dem i vad jag behöver göra för att nå dem. Ska jag göra allt själv eller ta hjälp? För att släppa min debutsingel förstod jag att jag behövde hjälp för att få det att hända och efter att ha jobbat med min vän på Lilystream Audio blev mitt krampaktiga pianospel en magisk full produktion. Jag är så nöjd och stolt över låten, men jag vet också att jag kan bättre nu och är ivrig att fortsätta resan.

Nästa delmål (förutom singel #2 som är på gång) är att färdigställa mitt debutalbum till nästa vår. Jag har i stort sätt alla texter klara och det är den främsta anledningen till att jag valde att satsa direkt på ett album istället för en EP. Texterna som jag har för albumet hänger alla ihop i samma tema så även om en EP skulle bli klar snabbare – och det är så de flesta börjar innan ett album släpps – så vill jag inte splitta på texterna. Så för mig var beslutet till ett album ändå ganska enkelt, även om det såklart är den längsta vägen.

Jag förstår faktiskt inte mig själv ibland men jag har aldrig varit särskilt attraherad av de enkla vägarna. Det är väl bara någon egenskap jag har medfödd, jag menar varför göra det enkelt för sig när man kan ta den svåra vägen? Jag tror att det är utmaningen som lockar mig. Jag tvingas då hela tiden att pressa mig själv till det yttersta och därmed växer jag och lär mig mer än vad jag skulle ha gjort om jag tog den lätta vägen.

Varje dag präglas av att sträva mot det här delmålet. Allt jag gör, gör jag för att nå delmålet. Jag övar sång, piano och jobbar med mina låtar varje dag för att komma närmare mitt debutalbum och varje dag som jag övar och jobbar på låtarna vet jag att jag också kommer ett steg närmare målet och ju närmare jag kommer det här delmålet, desto närmare kommer jag mitt stora livsmål. Allt handlar om att ta ett steg i taget. Jag kommer komma dit tillslut, jag kommer bli Sveriges bästa singer/songwriter, så länge jag aldrig slutar gå.

You’ll rule the world, if that is what you wish for. Photo: MissJeni

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *