ett tomt blad

Jag satt imorse och försökte skriva några rader här, men det var helt blankt i huvudet. En timme passerade där jag bara kollade in i skärmen på det blinkande strecket för brödtexten och sippade på mitt kaffe innan jag la ner försöket. Jag antar att det är lite så min hjärna fungerar just nu. Det känns på något sätt tomt bara. Fast jag har så tydliga mål.

Jag fortsatte dagen ändå med mina planerade musiktimmar. Spelade piano, övade på sången som jag ska sjunga på RMLs prov till sånglinjen och satt och jobbade med produktionen på ett projekt. Jag har svåra uppgifter framför mig, kanske har jag tagit mig vatten över huvudet och att det är därför huvudet stannar och blir tomt istället för att jobba. Jag pendlar mellan ett jävlar anamma att jag minsann ska fixa allting själv till att jag behöver all hjälp jag kan få till att jag borde ge upp det här. Och det slutar med att jag bara sitter och stirrar istället för att göra någonting alls, stundvis.

Jag tänker nog för mycket på vad som ligger framför mig och blir stressad över det istället för att fokusera på dagen som är idag och bara göra det jag behöver göra idag. Ett steg i taget för sjutton. Man borde tycka att någon som mediterar regelbundet borde ha lärt sig konsten att leva här och nu, men även om meditationen hjälper mig i mycket så ser jag mig fortfarande som nybörjare där. Jag har fortfarande svårt att släppa tankarna helt under meditationen. Men det kommer nog framöver – det gäller bara att ha tålamod och fortsätta. Som med musiken.

Jag har hittat en väldigt intressant utbildning som jag skulle vilja gå härnäst om jag inte lyckas med RML, en utbildning inom musikproduktion som är uteslutande praktiskt arbete till skillnad mot SAE som var mycket teori. Jag skulle verkligen behöva det, jag lär mig så mycket snabbare när någon kan visa mig hur jag ska göra någonting när jag sitter och jobbar med det än att jag ska försöka leta rätt på det själv genom internet eller i Logic. Men den utbildningen kostar givetvis också en slant och slantar har jag inte så mycket utav så ja återigen, backa bandet lite till idag. Fokusera på vad du faktiskt kan göra idag. Och gör det.

Do what you love a little bit more.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *