change of plans

Det har blivit ändrade planerJag har precis avanmält min ansökan till RML. Ett tråkigt men ändå nödvändigt beslut. Jag menar, när punkterna som ställdes på deras blanketter inför proven var: ”de senaste fem åren har jag medverkat i/jobbat med:” så får jag svart på vitt att min nivå inte är vad som krävs för att komma med. Visst, det finns väl egentligen inte någonting negativt med att söka ändå – man lär sig av erfarenheten – men när jag vet att nivån är så mycket högre än vart jag själv är någonstans just nu så jag vet inte, det känns inte realistiskt bara och därmed försvinner en stor del av min anledning till varför jag skulle försöka ens. Jag har hållit på med musik i två år och ett halvår med egen musik. På Kulturama kunde man ta med digital inspelning på kompet till sin låt, på RML måste man kompa sig själv på piano så förutsättningarna är inte till min fördel där.

Även fast jag har höga mål och ambitioner så måste jag också vara realistisk och inse min nivå i dagsläget. Så, jag släpper RML och siktar in mig på en ny plan:

  • Försöka få in tillräckligt med pengar för att gå den här utbildningen i musikproduktion, gärna under sommaren
  • Fortsätta öva piano, sång och jobba med mina låtar regelbundet här hemma
  • Gå med i en kör till hösten
  • Släppa mitt debutalbum nästa vår

Därefter får vi se vart jag hamnar. Det är inte så att jag backar två steg, det är inte så det känns heller. Jag ställer mig inte på ruta ett igen utan jag ställer mig på min ruta, exakt den rutan som jag befinner mig på idag och går dit jag kan gå med förutsättningarna som jag har idag. Vem vet, en ettårig utbildning kanske inte är min väg att gå.

Find your balance.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *