varför låter du ingen professionell sångerska sjunga dina texter?

Det här är en fråga jag får hela tiden när jag berättar om mina drömmar och mål. Jag förstår att många menar väl när de ställer den, men det är svårt att tolka den på något annat sätt än att jag är dålig på att sjunga. Och jag är ju inte säker på sången heller i dagsläget men jag anser att det också finns de som sjunger värre.

Varför jag inte ”tar in” en professionell sångerska som kan sjunga mina texter är ganska enkelt. Jag väljer att svara på den frågan med en motfråga: varför tror ni att det skulle vara lättare? Professionella sångerskor kostar en hel del pengar, jag har som bekant inga pengar. Jag har heller inget musikförlag som jag skriver texter för och som har kontakterna med artisterna. Man kan absolut kontakta artister själv, det finns inget som säger att du inte får göra det. Men då kommer vi till den andra punkten, förutom att de kostar så ska du också hitta någon som texterna passar till.

När man skriver så personligt som jag gör i de här texterna, om människorna i min omgivning, så blir det himla svårt att hitta någon som ska kunna förmedla texterna på rätt sätt. Ja på rätt sätt enligt mig. De sjunger förmodligen tusen gånger bättre än mig, men de kan aldrig förstå känslorna som jag hade när jag skrev texterna. ”What If I Told You” handlar om min tvillingsyster, vem skulle kunna sjunga den istället för mig?  Och jag vill sjunga mina egna texter. Jag vill bli bättre och jag blir bättre för varje dag. Jag kanske aldrig kommer bli den bästa sångerskan, men jag kommer bli tillräckligt bra – jag vet det. Och jag vill visa mina utveckling, jag vill dela med mig utav min resa under tiden.

Jag ser därför ingen anledning till varför jag inte skulle sjunga mina egna texter. Men absolut, jag skulle inte ha något emot att skriva andra texter till artister. Men då behövs det där musikförlaget också. Och då skriver man helt nya texter till en specifik artist. Varför börjar jag inte där då? Kanske ni undrar. Ja, hur ska jag kunna börja hos ett musikförlag om jag inte har några låtar att visa upp? ”What If I Told You” är den första helt färdiga låten, ”No Age On A Dream” är inte klar än, men när den ges ut kommer den vara den andra färdiga låten. Jag jobbar ganska ihärdigt med en låt åt gången och färdigställer den helt innan jag börjar tonsätta nästa text. Ja, för texterna är redan klara. Men det är svårt att bara visa upp texter till ett musikförlag och be dem ta in mig som låtskrivare.

Jag går en krokig väg, jag vet. Men den är samtidigt också lättare för mig än den andra – tro det eller ej. På den här vägen kan jag ge ut min musik i min takt, när och hur jag vill, med en liten budget. Jag behöver ingens bekräftelse för att ge ut en låt. På den här vägen ser andra att jag får saker gjorda, att jag har låtar att släppa, att jag blir bättre för varje låt. För mig är det de som räknas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *