Tack för inspirationen

Inspirationen till mina texter kommer vanligtvis från människor. Människorna som står mig nära, människor som jag stöter på, människor som jag aldrig mött men tagit del av deras historia på annat håll. Men när det kommer till melodier och ljudlandskapet är det annan musik som jag i dagsläget hämtar idéer ifrån och en av mina största inspirationskällor inom det är svenska pop duon Smith&Thell.

Det var min sambo som jag tror tipsade mig om dem någon gång förra året när de hade släppt deras EP ”Statue”, då hans syssling känner dem. Han tyckte jag borde lyssna på dem då han trodde jag skulle gilla deras stil. Den första låten jag lyssnade på var också ”Statue (The Pills Song)” och jag fastnade direkt. Sedan dess har jag följt deras släpp och velat se dem live vilket jag fick möjligheten att göra förra veckan under deras releasefest för debutalbumet ”Soulprints” som nu är ute. Jag hade stora förväntningar som de överträffade med råge. Jag älskar hur de blandar djupa texter med glada och innovativa melodier. Hur de i deras texter beskriver livet som det faktiskt är och känns oavsett om det är upp eller ner. Jag läste en intervju med dem någonstans att även de börjar med texterna; ”…har vi ingenting viktigt att säga kan vi lika gärna skita i det” stod det ungefär och om ni känner mig vet ni att jag föll förmodligen ännu hårdare för dem som band när jag läste det då jag står för samma princip.

Jag älskar albumet, lyssnar på det om och om igen. För även om de tar upp en del ”tråkiga” ämnen (lyssna t ex på ”Statue (The Pills Song)” och ”Toast” på albumet eller ”Fuck The World”) så gör de det på ett sätt som ändå gör att man blir så pepp på livet. Albumet i sig hänger ihop på ett genialt sätt, det är som att det går en osynlig röd tråd i alla låtar och det är sjukt snygga stämmor i varje låt. Har du inte lyssnat på albumet än så GÖR DET. Det finns ett helt hav av magi att njuta av.

Tack Smith&Thell! För musiken och inspirationen.  💙
 

”Soulprints” by Smith&Thell, full of magic. Listen to it now!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *