jobba med gehör

Det här med att träna upp sitt gehör. Så sjukt svårt. Jag sitter vid pianot och tycker att jag sätter tonerna efter hur de låter men jag har svårt att föra över det i praktiken dvs att sjunga till en låt och veta med säkerhet att jag sätter tonerna. När jag sjunger, sjunger jag främst på känsla. När jag har försökt tänka mer på tonerna går det sämre för då upplever jag mig själv mer spänd och distraherad av tankarna på att sätta tonerna.

Men förutom att sitta vid pianot och lyssna har jag så smått börjat använda en app för att träna upp sitt gehör, dock är jag inte riktigt överens med den i dagsläget men jag ska prova sitta med den dagligen i alla fall nu någon vecka för att se om det gör någon skillnad. Jag vet att allt bara handlar om att öva, öva, öva och jag har varit dålig på att faktiskt ta tag i gehörs-träningen på riktigt. Jag drar mig för att spela in mig själv medan jag tränar på tonerna t ex och tycker det är roligare att bara sjunga låtar. Det här med att försöka ta genvägar som inte finns – jag måste sluta med det, jag ska sluta med det. Från och med nu.

Perfect Ear heter min app, undrar hur lång tid det kommer ta innan jag får det. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *