Du vet om att du inte är ensam va?

Lyssande på Tove Lo’s sommarprat idag. Det är inte ofta jag lyssnar på de där avsnitten, måste erkänna att det faktiskt är andra gången – någonsin. Men ja, jag måste plöja igenom dem alla känner jag nu. Det är så starkt av de som pratar att dela med sig av sina historier, känslor och tankar om deras liv – och så nyttigt för oss andra att höra det. För det är då vi inser att vi inte är själva i vad vi känner, tycker eller tänker. I alla fall var det de som hände för mig nu. När Tove Lo pratar om sin resa med musiken, om hur allting började och varför hon fortsatte, det var som om hon tog orden ur min mun. Det här om att tro på sig själv så fruktansvärt mycket samtidigt som man inte gör det. Det här om att man själv tycker att det man gör egentligen inte är så bra men att det ändå finns någonting där. Det här med att inte förstå varför ingen upptäcker just mig och min potential. Det var så många ord som lika gärna kunde ha varit mina, som är mina, men som kom från henne.

Vi är inte ensamma. Tove Lo vet att hon inte är ensam om sina känslor och tankar. Men jag däremot, jag trodde att jag var ensam. Så sjukt egentligen. Man kan inte vara ensam om någonting. Det är omöjligt med tanke på hur många människor vi är på den här jorden. Det finns alltid minst en som har gått igenom det du går igenom, som har känt det du känner, som har tänkt det du tänker, innan dig. Säkert flera hundratusen. Det är en lättnad, en tröst, för mig. Jag är inte dum i huvudet som ena stunden tror på mig själv. Jag är inte dum i huvudet som i andra stunden vill ge upp. Jag är inte dum som jämför mig med andra ena stunden och jag är inte dum som tycker om mig själv i andra stunden. Jag är som vilken annan människa som helst.

Lyssna på Tove Lo’s sommarprat här. 

💙

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *