som en ny människa, den jag egentligen är.

För nio dagar sedan skrev jag om hur jag ville förändra mitt beteende och nu sitter jag här och har gjort just det. Det är nu 8:e dagen utan socker och kolhydrater och det märks både på min hy som snart är felfri och på magen som inte är lika svullen längre. Jag hade dessutom en lång fasta på 22h förra veckan och i skrivande stund är jag inne på min andra långa fasta, den här gången ska jag nå 24h. Jag har två och en halvtimme kvar innan det är dags att bryta fastan. Helt ärligt, första gången var det kämpigt. Jag kände mig yr och ofokuserad men idag – det är en sån förändring. Jag har tvärtom svårt att sitta still, även om jag givetvis känner hunger, men jag provade och lägga mig i soffan och ta det lite lugnt men det gick inte. Jag är full av energi, jag är pigg och glad. Känns underbart! Jag har även tränat varje dag, varvat med lätt Yoga, coreträning och till och med löpning – jag! Herregud. Vad händer. Allting känns roligt just nu!

Men, det är inte ens det roligaste. Jag har ändrat inställning till mig själv, mer och mer för varje dag. Jag tycker om mig själv, vågar sjunga ut mer, vågar testa rösten och experimentera med den. Känna efter: ”hur låter jag om jag gör såhär? Eller såhär?” Och jag får mer och mer självförtroende till att hitta tonläge och känsla när jag sjunger. Vilket såklart gör träningen med sången så mycket roligare! Gehörsappen är verkligen en bra hjälp också och även där blir jag bättre. Jag har suttit med den två ggr / dag ungefär och jag märker redan en stor skillnad. Det jag har lite svårare för är att höra andra steget (halvt eller helt steg upp från grundtonen) vilket kanske förklarar varför jag ofta legat för lågt när jag sjunger. Men jag gör framsteg även där och igår fick jag 100% rätt äntligen!

Jag ser verkligen fram emot att spela in ny sång igen på nästa singel, på bara en månads tid har jag tagit ett stort steg i självförtroendet. Bara att jobba vidare med det så jag inte blir nervös och stel när det väl gäller sen. Det är också någonting jag får kämpa med mentalt, själva inspelningsprocessen. Av någon anledning är den så läskig att så fort man trycker på Play så blir jag stel och osäker och tvekar.

Det är inte lätt det här livet, men allting går om man bara vågar. 

💙

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *