sluta vänta

Det kommer alltid komma hinder i din väg. Frågan är hur du hanterar dem. Det är mycket som ska passa in och stämma överens när man jobbar med fler personer, för det är fler personers liv som ska anpassas efter processen och det går inte alltid ihop med din deadline. Såklart. Speciellt inte när ingen av personerna kan jobba med musiken på heltid utan får andra uppdrag. Som jag, jag fick ett heltidsjobb som jag är väldigt glad över, men det kommer också innebära att jag inte kommer kunna vara lika flexibel med inspelning eller träffar med andra. Och det hände även producenten jag skulle jobba med inför det där hemliga projektet. Han fick ett skitroligt uppdrag och jag är väldigt glad för hans skull men det innebär att han inte kommer kunna lägga lika mycket tid på mitt projekt som han trodde från början. Så jag ställde mig själv frågan. Ska jag vänta på honom? Låta det ta den tid det tar, fast jag vet att det förmodligen inte kommer kunna bli klart till min deadline? Eller ska jag försöka fortsätta själv?

Jag funderade inte särskilt länge faktiskt. Det är klart jag vill ha en duktig producent, men jag har också en deadline att hålla. Jag har mitt mål. Och jag har inte tid att vänta. Det är antingen nu eller om ett år. Visst jag har inte bråttom på det sättet, men jag vill ändå ge det ett första försök – nu. Så, den här veckan har jag suttit framför YouTube och kollat på videos om Logic och suger åt mig så mycket kunskap jag bara kan om programmets alla möjligheter (jag kan grunderna, men vill kunna få till det ännu bättre). Nästa vecka kommer jag fokusera på bara den låtens produktion till den grad att jag förhoppningsvis bara behöver någon som petar på detaljerna efter det, ni vet, finliret och mastering. Och att jag kan spela in sången i en studio istället för i mitt sovrum. Det är spännande det här, att göra allting själv! Oavsett hur långt jag kommer kunna komma med låten så vet jag att jag kommer utvecklas och lära mig ännu mer inom produktion och det är ju det som driver mig. Att ständigt bli bättre.

If they can do it, you can do it.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *