minnena från 2017 att spara framöver

Jag hittade en sån inspirerande lista hos Linn igen. Det är få bloggar jag läser faktiskt, men Linns är en av de jag ändå klickar mig in på då och då. Eftersom att jag träffat henne i verkligheten vet jag att hon är precis så härlig som hon verkar i bloggen vilket är upplyftande att se. ”Nyårslistan” kallar hon den här och meningen är att man ska fylla i den och svara på samma frågor varje år så kan man se hur man utvecklas med tiden och prioriterar andra saker, eller hur man förblir precis samma person genom åren, haha. Tyckte det var så spännande så här kommer mina svar för året 2017:

Gjorde du något under året som du aldrig gjort förut?
Ja, det kan man säga. Släppte två egenskrivna låtar, förbannat läskigt men även befriande! Spelade in och släppte en musikvideo.  Skickade in ett bidrag till Melodifestivalen. 2017 vågade jag ta klivet jag behövde för att kunna komma över mina mentala blockeringar och komma framåt.

Genomdrev du någon stor förändring?
Ja, en stor personlighetsförändring. Jag blev väldigt snål efter att ha levt på en minimiinkomst under en längre period men jag har växt otroligt mycket av lärdomen och blivit mer disciplinerad och uppskattar de extremt små sakerna mycket mer än tidigare.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar?
Ja. En underbar människa som jag en gång kunde kalla min bästa vän blev mamma i början på året. Hon har fortfarande en varm plats i mitt hjärta men avståndet mellan våra hem har gjort att vi glidit isär. Önskar hela familjen all lycka framöver och att jag en dag får träffa lilla miraklet. Även en gammal kollega, otroligt fin människa, fick en liten son för 3 månader sedan. Hoppas få träffa honom också snart 💙

Vilket datum kommer du alltid att minnas?
17/2, när jag släppte min debutsingel. Låten är så otroligt viktig för mig och jag är så stolt över att jag gjorde det. Där och då började min resa mot min dröm.  17/6 var även en perfekt dag, min bästa väns bröllop. Jag hade äran att få vara brudtärna och ta bröllopsporträtten! Så mycket kärlek!

Dog någon som stod dig nära?
Mammas ena katt dog plötsligt vilket var jobbigt såklart sådana djurvänner som vi alla i familjen är, men med tanke på vad som hände under våren på Drottninggatan är jag tacksam över att mina nära och kära klarade sig välbehållna. 🙏🏻

Vilka länder besökte du?
Danmark. Vi har rest en del de senaste åren, eller ja mycket för mig, men 2017 fanns det ingen möjlighet rent ekonomiskt. Jag är så glad att vi trots detta kunde följa med till Danmark och fira min morbrors 60 års dag i vackra Liseleje.

Bästa köpet? 
Haha, Peanuts vinteroverall! Får man inte ett leende på läpparna när man ser denna bild så vet jag inte vad! haha.

Har spenderat väldigt lite pengar under året men min kompaktkamera är jag också glad över och givetvis de sånglektioner jag kunde lägga pengar på nu i slutet på året.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
När jag fick jobberbjudandet till jobbet jag har nu. Glädja och lättnad i ett! Mysiga nyheter om tillökning i familjer bland mina närmaste. 💙

Saknar du något från året som du vill ha mer av nästa år? 
Ja, resor. I år tänker jag unna mig och sambon en weekendresa i alla fall så hoppas vi att vi kan boka en längre solsemester också framöver.

Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Under de förutsättningarna vi haft så blir det mitt eget välmående. Under hösten var det mycket som föll dels då jag fick en stor omställning med jobbet. Jag borde ha tagit hand om mig själv mer under hösten, ätit bättre och inte tappat meditationen.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat. Och ätit mindre godis.

Favoritprogram på TV? 
Nu tror ni säkert jag är sjuk men det har blivit en hel del mordserier på ID…. Är så fascinerande samtidigt sjukt när man får se vad vissa människor är kapabla till. Skavlan och Graham Norton Show på BBC Brit är jag också bänkad framför varje helg. ”Would I lie to You” och ”QI” på samma kanal kan jag också rekommendera för människor som gillar att skratta!

Bästa boken du läste?
”Lär dig leva”, också den enda boken jag läste, i december. Rekommenderar den varmt till alla.

Största musikaliska upptäckten? 
Smith & Thell! Även om jag började lyssna på dem i slutet på 2016. Deras debutalbum släpptes i maj 2017 och jag lyssnar på det än på repeat.

Bästa helgen? 
Flera; när Smith & Thell kom hem till oss och spelade i vårt vardagsrum, min bästa väns bröllop och långhelgen i Danmark.

Vad var din största framgång på jobbet? 
Att jag fick jobbet? haha. Mitt jobb är något jag är enormt tacksam över på många plan men det är musiken som är mitt ”jobb”, där jag vill växa och komma vidare.

Din största framgång på det privata planet? 
Att jag vann över min rädsla och släppte mina låtar i ett steg att visa min utveckling.

Största misstaget?
Här är det nog många som skulle säga som ovan: att jag släppte låtarna eftersom jag ”inte kan sjunga”. Jag har hela året fått höra att jag inte borde släppt låtarna och vänta tills sången sitter eller inte ens sjunga över huvud taget. Men enligt mig hade misstaget varit att inte göra det jag älskar så jag är stolt över att kunna säga med rätt stor säkerhet att jag aldrig kommer göra några misstag – jag kommer aldrig ångra något. Jag kommer endast lära mig och få erfarenheter som får mig att växa som människa.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Oj, både och tror jag. Eller nja. 2016 var nog lite bättre ändå då vi började med 2 veckor i Dominikanska Republiken, skaffade Peanut, åkte på weekend i Paris och jag tog det första steget mot min dröm genom att plugga Songwriting & Music Production.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Mat. Och då var det lite. Jag köpte min kompaktkamera för pengar jag fick genom att sälja min systemkamera – så den räknas nog inte. Djuren och mat skulle jag tro.

Något du önskade dig och fick? 
Jag önskar väl inte mig något speciellt för åren, att man får vara frisk och det har vi fått vara.

Något du önskade dig och inte fick? 
Haha nej, eftersom jag inte önskar mig någonting på det sättet att jag går runt och önskar om saker/någon händelse. Eller jo! Nu kom jag på, jag sökte om Nyskaparstipendiet varje månad och önskade att jag skulle få det någon månad i alla fall, men fick det inte. Bättre lycka nästa år, hoppas vi.

Vad gjorde du på din födelsedag? 
Jag fick en mysig dag med sambon som bjöd på middag på en lokal restaurang där vi bor.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Man säger att pengar inte är allt, men sjutton var det underlättar alltså. Jag hade förmodligen sluppit en hel del oro under våren/sommaren om vi hade haft mer pengar men samtidigt hade jag ändå alltid gott hopp om att allt skulle ordna sig, vilket det gjorde precis i sista stund.

Vad fick dig att må bra? 
Min sambo, våra djur, min tvillingsyster som alltid, alltid, alltid är vid min sida oavsett om vi står bredvid varandra eller inte. Yogan och meditationen hjälpte mig också väldigt mycket när det var som mest oro i kroppen.

Vem saknade du? 
Många. Då jag inte hade råd att träffa vänner eller göra mycket roliga saker var det många jag missade, tycker jag, som jag hade behövt träffa oftare. Jag hoppas kunna ta igen lite förlorad tid med nära och kära under det här året.

De bästa nya människorna du träffade? 
Maria Smith och Victor Thell från Smith & Thell självklart, så fantastiskt inspirerande människor!

Mest stolt över? 
Mig själv och min sambo. Vi klarade den tuffaste perioden rent ekonomiskt under vårt liv tillsammans och är starkare än någonsin, dessutom gör jag äntligen det jag älskar – helhjärtat och utan någon skam eller ånger. Det är jag stolt över.

Högsta önskan just nu? 
Ja.. som sagt. Önskar mig inte saker här och där då jag är mer övertygad om att saker blir vad man gör dem till.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 
Inte så mycket faktiskt, förutom att unna oss själva lite mer. Jag tänker absolut inte slösa med pengar – men den där weekendresan skulle sitta fint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *