begränsningar, vilja och förändringar

De senaste två veckorna har varit sådana kontraster mot varandra, verkligen. För två veckor sedan skadade jag mig på gymmet, en vad man kan tyckas ”liten” skada. Förmodligen på grund av överbelastning pga fel teknik men höger höftböjare tog stryk. Så mycket stryk att jag inte kunde gå, sitta eller stå utan att det gjorde ont. Jag kunde inte koncentrera mig på musiken för att det gjorde för ont. Jag försökte öva sång, men det gick bara inte. När något gör så ont att du inte kan göra någonting annat för att smärtan tar upp all kraft, då känner man sig hopplös. Tillslut fick jag acceptera det och gjorde ingenting annat än att fokusera på skadan istället. Hur det kändes i olika lägen och gjorde allt för att bli bra – men vilade självklart mycket. Den veckan blev förstörd i mina ögon men den gav mig också insikt hur mycket jag brinner för musiken och att bli bättre. Jag kände mig fruktansvärd tom när jag inte kunde sjunga eller spela piano som vanligt. Jag kände att jag tappade viktiga timmar för min utveckling – men det hjälpte mig också förstå hur mycket jag vill det här.

Den senaste veckan blev motsatsen. Smärtan försvann – som det alltid gör så småningom – och träningen i sång och piano var tillbaka. Mer fokuserat än tidigare. Jag utmanar mig själv mer och mer för varje dag och kommer därmed lite längre hela tiden. Jag bestämde mig dock för att inte delta i kören som jag hade anmält mig till inför den här terminen. Jag tror inte att den kommer vara en central del av min utveckling längre och jag kände ingen glädje att gå. Så min strategi har ändrats. Jag kommer öva hemma och med sångpedagog framöver – där jag verkligen får direkt och personlig hjälp för att nå mina mål.

sundays

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *